Ga naar de inhoud

De groene sector ontdekt Prolan

Steeds meer groenbedrijven die duurzaam willen werken kiezen voor milieuvriendelijk smeren, conserveren en ontroesten met Prolan, een uiterst veelzijdig natuurproduct!

Prolan

ProLan biedt bescherming door het oppervlak te bedekken en een verbinding aan te gaan, waardoor wordt voorkomen dat vocht en zuurstof corrosie veroorzaken en stopt elektrolyse wanneer verschillende metaalsoorten worden gebruikt. ProLan voorkomt roestvorming en blijft actief, zonder te verdampen of weg te spoelen. ProLan is zuurbestendig en bestand tegen zouten, mest/kunstmest, aceton, thinner, grassappen, hars en corrosieve elementen in het algemeen. Prolan is een UV blokker, dus beschermt hout, rubber en kunststof tegen verkleuren en uitdrogen. Ideaal om schuttingpalen langdurig te beschermen. Prolan is verkrijgbaar in spuitbus, herbruikbare aluminium can, pot, jerrycan, tubes en als 400 grams vetpatroon.

Lanoline

Ideaal om roest op te lossen van heggenscharen en handgereedschap, en ze tegelijkertijd te conserveren.

Prolan Heavy

Het perfecte product voor moeilijke smering en corrosie werende taken. Kan gebruikt worden ter vervanging van o.a.: tectyl, waxcoating, boorolie en anti-las spetter spray. Prolan Heavy is een dikkere versie. Prolan Heavy kan tevens nog steeds worden gespoten maar is ook goed te kwasten of te rollen. De laag die achterblijft is dikker en stroperiger. Na het uithard proces is het bestendig tegen 170 bar. Prolan Heavy is ideaal als bescherming van plaatwerk, hijsmasten, hydaulic, elektra, maaibalken, messen van maaimachines en elektra onder de grond.

Prolan Grease

Prolan Grease is het perfecte product voor corrosieve montagewerkzaamheden en als montagevet in het algemeen. Kan gebruikt worden ter vervanging van o.a.: montagepasta, kopervet, open gear lub en anti- seize. Het hoofdingrediënt in ProLan, is een volledig natuurlijk product namelijk: gezuiverd wolvet. Lanoline is afkomstig van het natuurlijke product dat schapen uit hun talgklieren afscheiden om een beschermend oppervlak op hun wolvezels te creëren, het is een uiterst veelzijdig materiaal.

Certificaten

Alle 5 Prolan types zijn drinkwater en voedselveilig en hebben de 4 certificaten, namelijk Drinkwater certificaat, food approval, Zoutwater attest en stroom attest.

Prolan Medium

Het perfecte product voor kleine smerings-en anticorrosietaken. Prolan Medium is de dunste Prolan variant. Kan gebruikt worden ter vervanging van o.a.: kruipolie, teflon-, siliconen- en multisprays. Na het opbrengen ( door spuiten, kwasten of rollen ) blijft er een beschermende laag achter, ook op elektra. Ook is Prolan Medium zeer goed te gebruiken als kruipolie, voor het smeren van kettingen, het losmaken van vastgeroest materiaal zoals bouten en moeren. Prolan Medium blijft actief en is dus iets plakkerig.

“We hebben nog een grote hoeveelheid traditionele middelen zoals multisprays op voorraad en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, want die gebruiken we niet meer sinds we Prolan ontdekt hebben”

Prolan Heavy Enduro

Het perfecte product voor permanente anticorrosie taken. Kan gebruikt worden ter vervanging van o.a.: tectyl, waxcoating en boorolie. Prolan Heavy Enduro is gelijk aan Prolan Heavy maar is na lange droogtijd minder kleverig. Prolan Heavy Enduro is zeer geschikt voor onder water, onder de grond en voor stoffige omgevingen. Prolan Heavy Enduro is te spuiten, kwasten, rollen en te sponzen. Prolan Heavy Enduro is te sponzen op RVS werkbladen, machines, maakt RVS weer glimmend, verwijderd roest op RVS en beschermd ook gelijk.

Prolan Extreme

Kan gebruikt worden ter vervanging van o.a.: tectyl en kopervet. Prolan Extreme is de dikste vloeibare versie. Prolan Extreme is in warme conditie spuitbaar en kan worden gebruikt om te kwasten of te rollen. Na het uithard proces is het bestendig tegen 170 bar.