Ga naar de inhoud

Hartmann Denmark

Het in 1917 opgerichte bedrijf Hartmann is ‘s werelds grootste fabrikant van eierverpakkingen van vormvezels en is tevens een van de grootste fabrikanten ter wereld van machines voor de productie van vormvezelverpakkingen. Zij ontwikkelen, produceren en verkopen recyclebare verpakkingen voor eieren en fruit. Alle producten van ‘Hartmann’s’ zijn gebaseerd op gerecycled papier.

Duurzaamheid en milieuoverwegingen zijn een integraal onderdeel van het bedrijfsmodel en de strategie van Hartmann. Biologisch afbreekbare voorgevormde vezelverpakkingen, CO2-neutraal geproduceerd met gerecycled papier, als biologisch afbreekbare grondstof. Dit vormt de basis van hun activiteiten. 

‘Hartmann’ heeft sinds 1936 een marktpositie gecreëerd op basis van sterke technologische kennis en uitgebreide ervaring met de productie van vormvezels. Hun belangrijkste markten zijn Europa, India, Zuid-Amerika en Noord-Amerika, waar ze marktleider zijn. ‘Hartmann’ heeft zijn hoofdkantoor in Gentofte, Denemarken, en heeft wereldwijd 2.100 mensen in dienst. 

In hun productiefabrieken zien ze talloze corrosie, vocht en vervuiling problemen.

Oplossing

Het team van ‘Hartmann’ maakte kennis met het ProLan productassortiment op aanbeveling van hun leverancier, een wereldwijd toonaangevende pompproducent. De pompen en productieapparatuur bij ‘Hartmann’ waren extreem gecorrodeerd als gevolg van de werkomstandigheden bij de productie van papierpulp bij hoge temperaturen. Het onderhoudspersoneel heeft de afgelopen 6 jaar ontdekt dat ProLan Grease  ruimschoots elk product dat ze hebben gebruikt om corrosie te voorkomen, overtreft. 

ProLan Grease wordt nu gebruikt voor de montage en bescherming van pompen, assen en flenzen. Elke bout die tijdens onderhoud bij ‘Hartmann’ wordt gemonteerd, krijgt een laagje ProLan Grease. Tegenwoordig is het onderhoud eenvoudiger voor het ‘Hartmann’-team in deze extreem zware omgeving van de productie van gegoten vezels. In tegenstelling tot eerdere productiejaren – kunnen ze dankzij ProLan Grease nu zonder problemen onderdelen, flenzen, lagers etc. demonteren. Dit was zeker niet het geval voordat ProLan in de werkplaats kwam. Ook door ProLan producten als dagelijks onderhoudsproduct te gebruiken i.p.v. teflon, silicone, kruipolie en vochtverdrijver zijn het aantal storingen serieus gedaalt. 

Het onderhoudsmanagement van ‘Hartmann’ beveelt nu aan dat de producten van ProLan worden gebruikt op alle productiemachines en pompen in hun fabrieken over de hele wereld.

Conclusie

Het onderhoudspersoneel van ‘Hartman’ gebruikt tegenwoordig het complete duurzame assortiment ProLan producten, waaronder ProLan Grease bij alle onderhoudswerkzaamheden voor montage, reiniging en bescherming. Voor bescherming aan de buitenkant van apparatuur wordt ProLan heavy Enduro gebruikt. Voor reiniging is ProLan Medium snel en makkelijk. ProLan Exteme wordt gebruikt voor de zware omstandigheden waar machines aangetast werden door het papierpulp.

‘Hartmann’ raadt ook aan om ProLan producten te gebruiken, omdat het milieuveilige producten zijn die een internationale voedselkwaliteitsgoedkeuring hebben tot klasse H1. Ze zijn dus geschikt voor corrosieproblemen in alle fabrieken die een Food Grade Smeermiddel vereisen.