Ga naar de inhoud

Wool Power: Reiniging en bescherming op meerdere fronten

Een natuurproduct dat toegepast kan worden als reiniging, bescherming middel, smeer- en anticorrosie / in de meest uitdagende omstandigheden, slijtage voorkomt, prestaties verbetert, beschermt tegen corrosieve en agressieve invloeden, isoleert, lang meegaat en ook nog eens voedselveilig is. 

Professional Lanolin, oftewel ProLan

De werking van reiniging, smeermiddel en corrosie verwijderaar in één zorgen ervoor dat de levensduur van materiaal wordt verlengd. Doordat het product bestendig is tegen 170bar hogedrukreiniger en chemicaliën blijft het lang op de juist plaats zitten. Hierdoor is het effectieve gebruik zeer gunstig, lees : goedkoper en minder arbeid om ruimtes die vaak schoongemaakt moeten worden in top conditie te houden, denk aan RVS in bereiding, inpak en koel ruimtes.  

De complete productlijn heeft dezelfde eigenschappen en certificaten maar iedere Prolan heeft zijn eigen viscositeit en bijzondere eigenschappen. Hoe hoger het cijfer op het etiket hoe dikker de viscositeit.  Een mooi actueel voorbeeld van een toepassing die grote voordelen biedt, is het reinigen, beschermen en eventueel smeren van machines, ovens, inpakmachines, keukens, intern transport etc. in de voedselverwerkende branche. Het product is bestand tegen waterdruk van maar liefst 170 bar, dus eenmaal aangebracht spoelt het niet weg. 

“De toepassingen zijn breed maar niet voor iedereen in gelijke mate van belang,” vertelt Wim van den Oever van ProLan Benelux. “Voor de één is de reinigende werking de grootste meerwaarde, voor de ander de voedselveiligheid of het weerstaan van zout of agressieve sappen of zuren van voedsel. Weer een ander roemt vooral de lange en actieve werking op het gebied van corrosiebescherming en de volgende dat het product niet binnen een paar maanden uitspoelt.” Je komt ProLan dan ook tegen in horecakeukens, slagerijen, viskwekerijen en verwerking, uien/zuurkool/zuivel/groente/aardappel/ei  en vlees verwerkende fabrieken, etc. 

Aanbrengen en gebruik

Prolan kan simpel worden gebruikt om bijvoorbeeld een RVS oppervlakte in en uit te wrijven. Het resultaat is een snel schoongemaakt oppervlakte wat geen vuil aantrekt en langdurig schoon blijft. Het product is absoluut niet chemisch en bevat geen hormonen, teflon, silicone. Alle ProLan-producten hebben een NSF certificaat H1, H2 en R2, zijn getest op 70kV isoleerde werking, UV-werend en voorzien van een Drinkwater-toelating. Het is vriendelijk voor degene die ermee werkt en een simpele manier om als bedrijf duurzaam bezig te zijn.

Natuurlijk: lanoline: gezuiverd wolvet

Het hoofdingrediënt van ProLan is lanoline: gezuiverd wolvet. ProLan bevat geen hormonen, teflon, chloriden, metalen, nikkel, siliconen of andere schadelijke en of chemische stoffen. Het is 100% natuurzuiver en  is aangevuld met natuurlijke grondstoffen 

Voor de Benelux is de vertegenwoordiging exclusief in handen van ProLan Benelux. Wim van den Oever van ProLan Benelux vertelt dat gebruikers die eenmaal met het product gewerkt hebben, niet anders willen. “Omdat het een bijzonder en breed toepasbaar product is, laten we gebruikers graag zelf zien hoe het werkt. Door de vele mogelijkheden kan je met ProLan verschillende chemicaliën vervangen en dat scheelt op de inkoop.”