Ga naar de inhoud

Bescherm hout met Prolan

Houten meubelen, tuinafzettingen, snijplanken, rabatdelen, schuttingen, tafels, snijplanken, slagersbloktellers, charcuterieplanken, houten speelgoed, bestek van hout, teak scheepsdekken, houten meubels. Ze moeten allemaal beschermd worden tegen UV licht, vocht, temperatuurwisselingen en meer.

Je kunt daar een olie voor gebruiken, maar dat spoelt weg. ProLan spoelt niet weg en heeft nog veel meer mooie eigenschappen waar hout mooi van wordt, langer mooi blijft, dus minder onderhoud en meer plezier van het hout.

Waarom ProLan voor hout?

Eindelijk een product voor alle soorten hout wat makkelijk, snel en schoon werkt. Ook zeer geschikt voor zwaar gebruik en niet altijd meerdere lagen nodig heeft! 100% voedselveilig (NSF) en zeker vrij van giftige en synthetische stoffen. ProLan bevat geen hormonen en is non-carcinogeen. Het geeft het hout een zijdezachte afwerking, rijke kleuren en een beetje glans. De blend van ingrediënten houdt de natuurlijke hout tinten vast en stoot water af. Prolan heeft een natuurlijke geur, er is geen parfum toegevoegd en de geur verdwijnt, zodra de aangebrachte laag is uitgedampt. En ProLan als ecocoating is snel en makkelijk aan te brengen.

Productdetails

De blend van lanoline en natuurlijke toevoegingen en ingrediënten maakt het uitstekend geschikt voor hout bescherming, omdat er slechts één laag afwerking nodig is om de natuurlijke kleur terug te krijgen en tegelijkertijd bescherming tegen vocht biedt . Prolan heeft de perfecte eigenschap om diep in het hout te trekken en is niet uit te wassen. Handig voor bijvoorbeeld een snijplank, die dagelijks wordt gebruikt en schoongemaakt. ProLan is ook volledig consistent en wordt niet ranzig. ProLan bevat geen kleurstoffen en brengt alleen de natuurlijke houtkleuren van het hout naar voren en sluit ze in.

Voor nieuw-hout-projecten

Wanneer je ProLan voor nieuwe houtprojecten gebruikt, moet je schuren met korrel 320 tot 600. Om te voorkomen dat de nerven omhoog gaan, zullen sommige houtbewerkers voor het afdichten de zand-nat-zand-methode toepassen, wat betekent dat ze de plank schuren en nat maken. Laat het drogen en schuur dan nog een laatste keer voordat je een afwerking aanbrengt.

Een houten snijplank onderhouden of herstellen?

Onderhoud en restauratie van snijplanken is relatief eenvoudig. Maak de snijplank eerst schoon met een lichte zeep en lauw water en laat daarna ruimschoots drogen. Als er diepe messneden zijn of als er schimmel zichtbaar is, is het nodig om de plank te schuren met een elektrische vlakschuurmachine of schaafmachine. Breng na het schuren van alle oppervlakken een laag ProLan aan en laat deze 12 tot 24 uur drogen. Veeg overtollige olie weg na de “damp” tijd.

Veilig voor oppervlakken die in contact komen met voedsel

Elk product van ProLan is 100% voedselveilig. ProLan kan worden gebruikt op het aanrecht van de slager in de keuken, snijplanken, houten keukengerei en zelfs babyspeelgoed.

Kan je ProLan gebruiken met producten van een ander merk?

ProLan kan worden gebruikt in combinatie met andere op olie gebaseerde afwerkingen of epoxy, harsen en verf, bijvoorbeeld bij het gebruik van stukken hout met scheuren en gaten gevuld met epoxy. Ook als bescherming van gelakt hout is ProLan zeer geschikt. Ook is Prolan prima geschikt om meubels die reeds in de white wash staan, of zijn gelakt te behandelen.

Wil je het eens uitproberen? Koop Prolan in onze webshop.