Ga naar de inhoud

Lakwerk waxen met ProLan

Het waxen van de carrosserie dient louter als verzegeling en bescherming tegen vocht, UV-straling en vuil. Hier geldt: overdaad schaadt.

Is Wax en ProLan hetzelfde? 

Nee, maar Prolan Medium is perfect om je lak te beschermen.

ProLan en beschermde autolak

Je auto wassen is pas echt compleet, als je de laklaag hebt gewaxt. Door je auto te waxen, bescherm je de lak tegen UV-stralen én voorkom je dat de lak zijn mooie kleur verliest. Ook beschermt wax tegen uitwerpselen van vogels.

Wax is een polymeer wat maar tijdelijk bescherming geeft, met dezelfde energie breng je een beschermende laag ProLan Medium aan

Breng een kleine hoeveelheid ProLan aan op een schuimspons en wrijf het in cirkelvormige bewegingen op de autolak. 

Prolan Medium is kleurloos maar spoelt niet weg dus veel langer bescherming. 

De juiste manier om de ProLan aan te brengen is: zo dun mogelijk! Wij hebben voorbeelden gezien van gewaxte auto’s die compleet wit waren uitgeslagen onder het motto meer is altijd beter. Helemaal fout! Hoe dunner de ProLan is, des te beter kan het drogen. Het aanbrengen zelf is kinderlijk eenvoudig: doe een drupje wax op een applicator pad en breng het met lichte druk in een draaiende beweging aan op de auto.

Ook hier is het weer belangrijk dat je werkt in kleine oppervlakken. Je weet zeker dat je niet teveel ProLan gebruikt wanneer je nauwelijks kunt zien of er wel wat op de lak zit. Werk op een droge, maar niet in de volle zon, en je hoeft niet uit te kijken met de rubbers en kunststof delen, die worden schoon en beschermt met ProLan.

Laten drogen

Nadat de hele auto in een laagje ProLan is gezet laat je deze enige tijd drogen.  Dit duurt afhankelijk van de dikte van de ProLan en de temeratuur een kwartier tot een half uur. Om te controleren of de ProLan droog is maak je een korte veeg met een schone vinger op de lak, ook wel een ‘swipe’ genoemd. 

Oogt de ProLan nog vettig? Dan moet ‘ie nog even. Is de lak droog? Dan kun je de ProLan  uitpoetsen. Uitpoetsen doe je bij voorkeur met een extreem zachte microfiberdoek, het liefst een wat dikker en zwaarder exemplaar. Bestel ProLan in onze webshop.