Ga naar de inhoud

ProLan, een schoon en beter alternatief dan bekende anti-corrosiemiddelen

Vroeger was alles beter, wie zegt of denkt nu niet. Nou, wat we niet missen, is het ouderwetse tectyleren. Wat een vieze zwarte doffe ellende. Vooral als de auto al was getectyleerd en er nog een trekhaak onder moest. Of een motorruimte of holleruimte in een binnenscherm ‘volgebaggerd’ met die zwarte bitum.

Waarom gebruikt men Caprotech,Tectyl, Fertan, Brunox, Waxoyl, Dinitrol of ander anti-corrosiemiddelen? Om de levensduur van de auto te verlengen, maar is er een beter, makkelijker en schoner alternatief voor deze anti-corrosiemiddelen op bitum of chemische basis? Ja, ProLan!

Bescherming van chassis en carrosserie

ProLan is een uitstekend middel om een chassis en carrosserie te beschermen tegen roest, steenslag, strooizout en alles wat de levensduur van een auto, vrachtauto, scooter, motorfiets, oldtimer, youngtimer of wat voor vervoersmiddel dan ook kan verlengen.

ProLan beschermt kostbare eigendommen zeer lang tegen geringe kosten. Eenmaal aangebracht, blijft ProLan lange tijd zitten. Het is 170 bar bestand en het is gemakkelijk en schoon aan te brengen.

Wij adviseren de ProLan Heavy Enduro; een ideaal product om te beschermen tegen steenslag, voorkomt roest en stopt ook bestaande roest. In de professionele werkplaatsen gebruikt men de Enduro in plaats van Tectyl Amber.

Eigenschappen ProLan Heavy Enduro

Glanzende afwerking met minder kleverigheid dan andere lanolineproducten en trekt daarom geen stof aan. Kan over vochtige oppervlaktes worden aangebracht.

 • Oppervlaktes behandeld met ProLan kunnen met hoge water druk worden afgepoten, het vuil verdwijnt, de ProLan wordt niet aangetast.
 • Stopt reeds bestaande corrosie of roest beschadigingen door een beschermlaag die vocht afdrijft maar afsluit van zuurstof.
 • Langdurige bescherming, dus de investering kan over een langere periode worden afgeschreven
 • Breekt het rubber en de bedrading niet af maar beschermt ze tegen eventueel UV inwerking of uitdroging
 • Veilig in gebruik, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Toepassingen van ProLan Heavy Enduro

 • ProLan goed schudden en op het oppervlak of in de naden en randen sprayen, kwasten, rollen of nevelen. 
 • We adviseren om ProLan medium als een voorprimer te gebruiken, deze is zeer dun en heeft een hoog penetrerend / capillaire  vermogen dus kruipt ver tussen alle fels randjes en kleine openingen.
 • Daarna kan men na keuze met een dikkere ProLan de afwerklaag aanbrengen. Hoe hoger het ProLan getal hoe dikker de viscositeit.
 • ProLan Heavy Enduro is ook zeer geschikt om Tectyl Amber 846 te vervangen
 • Eenmaal gecoat zo lang mogelijk laten drogen – het trekt minder stof en vuil aan en zorgt voor een schonere afwerking.

Hoe kun je ProLan Heavy Enduro verwijderen?

 1. ProLan Super Cleaner aanbrengen en daarna tien minuten laten inwerken.
 2. ProLan kan worden verwijderd door stoomreiniging met heet water en hoge druk.
 3. Het oppervlak is in de oorspronkelijke staat – ZONDER ROEST.

Als je nog vragen hebt over ProLan, neem dan gerust contact met ons op. De veelzijdigheid van ProLan blijft ons zelfs nog doen verbazen.