Ga naar de inhoud

Prolan Grease als anti seize smeermiddel

Niets is zo tijdrovend dan bouten en moeren die los moeten….. maar dat niet meer doen….. Om dat te voorkomen kan je die bouten en moeren en ook bijvoorbeeld de slotmoer van een buitenboordmotor behandelen met ProLan Grease.

“Anti-seize” smeermiddel

Inderdaad, Prolan is uitermate geschikt als een “anti-seize” smeermiddel. Anti-seize middelen worden gebruikt om schroefdraadverbindingen en andere metalen onderdelen te smeren en te beschermen tegen corrosie en vastklemmen. Bij de montage van bijvoorbeeld RVS onderdelen in machines of in constructies ontstaat er onder invloed van bijvoorbeeld vocht of zout een chemische reactie. Deze reactie doet zich voor als de verbinding tussen staal en RVS nat wordt. Door het grote potentiaalverschil tussen beide metalen ontstaat er een chemische reactie die het minst edele metaal snel doet corroderen (roesten).

Corrosieve omstandigheden

ProLan Grease wordt dus vaak toegepast in situaties waar metalen onderdelen in contact komen met elkaar en blootgesteld worden aan corrosieve omstandigheden, zoals in de scheepvaart, de automobielindustrie, de bouw en andere industriële toepassingen. Omdat ProLan geen afdruk geeft in water en ook NSF foodapproved, is ProLan ook ideaal om in voedselverwerkende omstandigheden te worden gebruikt.

Prolan is zeer gunstig als anti-seize smeermiddel vanwege zijn eigenschappen, waaronder:

  1. Roestpreventie: Prolan vormt een beschermende barrière op metalen oppervlakken, waardoor ze beschermd worden tegen corrosie en roest, zelfs in zware omstandigheden zoals zoute zeelucht en zeewater. 
  2. Smeereigenschappen: Het heeft uitstekende smerende eigenschappen, wat het los- en vastdraaien van bouten, moeren en andere schroefdraadverbindingen vergemakkelijkt.
  3. Langdurige bescherming: Prolan kan langdurige bescherming bieden, zelfs in veeleisende omstandigheden, wat resulteert in minder onderhoud en lagere kosten op de lange termijn.
  4. Niet chemisch en giftig: Prolan is vriendelijk voor zowel de verwerker als het milieu

Bij het gebruik van Prolan als anti-seize smeermiddel, breng je het aan op de schroefdraad of de metalen oppervlakken die je wilt beschermen. Reguliere anti seize-middelen liggen alleen op het materiaal en trekken er een beetje in. Producten van ProLan dringen veel verder door en spoelen niet weg. De certificaten bevestigen de eigenschappen. ProLan Grease  kan als Antiseize wordt toegepast als smeer- en beschermingsmiddel en beschermt tegen koudlassen of vastvreten, corrosie, slijtage en elektrolytische reacties tussen twee verschillende metalen. ProLan Grease helpt ook het zogenaamde vreten of koudlassen van schroeven in de moer of het tapgat tegen te gaan. Wil je weten wat ProLan Grease nog meer kan, neem gerust contact op!