Ga naar de inhoud

ProLan voor trucks

Vrachtwagens zijn een dure investering, ze moeten betrouwbaar zijn, lage onderhoudskosten hebben en de uitstraling is natuurlijk ook belangrijk.

ProLan kan bijdragen aan een langere levensduur door bijvoorbeeld het chassis te behandelen met ProLan op de plaatsen waar corrosie schade kan aanbrengen. Bijvoorbeeld op de chassisbalken, veerstroppen en de flensplaten van de ophanging. Door torsie op het chassis zijn dit gevoelige plaatsen waar roest gelegenheid krijgt als dit niet behandeld wordt.

Trucks die last hebben van steenslag aan de onderzijde kunnen goed worden behandeld met ProLan, denk aan trucks die op Scandinavië rijden en veel op wegen rijden waar met split wordt gestrooid.

Trucks die in gebieden rijden waar met pekel de wegen sneeuwvrij worden gehouden hebben hier ook door te lijden. Doordat Pro:an Zout en Pekel maar ook 170bar hogedruk bestendig is geeft ProLan een langdurige bescherming.  

Doordat ProLan NSF food approved is mogen ook de delen waar de lading (bloemen, groente, fruit en vis) mee in contact kan komen, denk aan de koeling, scharnieren, laadkleppen enz met ProLan behandeld worden.

Ook is er ervaring dat plaatwerk, denk aan kisten, bumperbalken, sideskirts, koelmotoren, maar ook verlichtingsdelen en de stekkers en aansluitingen die onder het chassis hangen aan alle invloeden onderhevig zijn. Als deze niet goed beschermd worden ontstaat hier schade door roest en corrosie. Ook accessoires die gemonteerd worden moeten beschermd worden, van montage materiaal, stekker verbindingen, rvs en plaatwerk. ProLan kan dit allemaal op een schone makkelijke manier langdurig beschermen.

Door de ervaringen in de machinebouw waar veel met RVS wordt gewerkt hebben we de goede ervaring dat ProLan Enduro ideaal is om RVS en chroom langdurig te beschermen en te laten blinken. 

Verder kan roestschade door ProLan worden opgelost door lagen ProLan op de roestschade aan te brengen, wilt u hier meer over weten? Vraag het ons of aan onze dealers. Deze kunnen u alles over de toepassingen en de manier van werken vertellen. Ook hebben we bedrijven die met ProLan werken en complete chassis kunnen behandelen.