Ga naar de inhoud

Prolan

ProLan is een blend bestaande uit lanoline (wolvet) en is aangevuld met natuurlijke grondstoffen. Lanoline is een natuurzuiver product, werkt desinfecterend en wordt verwerkt in veel medische en cosmetische producten. Ook de betere zonnebrandoliën en verzorgende crèmes bevatten lanoline om de UV-beschermende en verzorgende werking.

ProLan bevat geen hormonen, teflon, chloriden, metalen, nikkel, siliconen of andere schadelijke en of chemische stoffen. Het is 100% natuurzuiver. Door de vele duurzame toepassingen en de vele positieve ervaringen wordt ProLan ook in de horeca, tuinbouw, paardensport en duurzame huishoudens gebruikt.

Iedere soort ProLan wordt aangeduid met een cijfer. Hoe hoger dit cijfer hoe dikker het product. Om deze dikte te krijgen, heeft ieder soort ProLan zijn eigen verhouding lanoline en natuurlijke grondstoffen. Het unieke is dat door deze blend ook de eigenschappen per soort verschillend zijn.

Voordelen van ProLan voor milieu en gezondheid

Milieuvriendelijke eigenschappen

ProLan is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk. Dankzij de natuurlijke samenstelling zonder schadelijke chemicaliën, draagt ProLan bij aan een duurzamere wereld. De biologische afbreekbaarheid van lanoline zorgt ervoor dat de impact op het milieu minimaal is. Hierdoor kan ProLan worden gebruikt in verschillende takken van industrie, zonder enige vorm van vervuiling of negatieve effecten voor het milieu of uw gezondheid.

Gezondheidsvoordelen

Naast de voordelen voor het milieu, biedt ProLan ook gezondheidsvoordelen. Lanoline staat bekend om zijn hydraterende en beschermende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik in verzorgingsproducten. Het helpt bij het verzachten van de huid, genezing van wonden en bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Bovendien is ProLan vrij van hormonen en andere schadelijke stoffen, wat het een veilige keuze maakt voor dagelijks gebruik in medische en cosmetische toepassingen.

Toepassingen van ProLan in verschillende sectoren

Landbouw en tuinbouw

In de landbouw en tuinbouw wordt ProLan gewaardeerd om zijn beschermende eigenschappen tegen corrosie en slijtage. Apparatuur en gereedschappen die worden blootgesteld aan vocht en agressieve stoffen kunnen aanzienlijk langer meegaan met een laagje ProLan. Dit bespaart boeren en tuinders niet alleen kosten voor vervanging, maar draagt ook bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Horeca en voedselverwerking

De horeca en voedselverwerkingsindustrie maken gebruik van ProLan vanwege de veiligheid en effectiviteit. ProLan’s NSF-certificering garandeert dat het veilig is voor gebruik in omgevingen waar voedsel wordt bereid en verwerkt. Dit betekent dat oppervlakken en apparatuur beschermd kunnen worden tegen corrosie en slijtage zonder het risico van contaminatie. Dit zorgt voor een schonere, veiligere en efficiëntere werkomgeving.

Innovatieve eigenschappen van ProLan

Verschillende grades en toepassingen

ProLan is verkrijgbaar in verschillende grades, elk aangepast aan specifieke toepassingen. Deze variëren van lichte tot zware coatings, afhankelijk van de beschermingsbehoefte. Bijvoorbeeld, ProLan Extreme biedt langdurige bescherming in de meest agressieve omgevingen, terwijl ProLan Light Grade ideaal is voor minder zware toepassingen. Deze veelzijdigheid maakt ProLan geschikt voor een breed scala aan industrieën, van automotive tot maritiem en verder.

Lange termijn bescherming

Een van de meest opvallende eigenschappen van ProLan is de langdurige bescherming die het biedt. Dankzij de unieke samenstelling blijft ProLan effectief gedurende lange perioden, zelfs onder extreme omstandigheden. Dit betekent minder frequent onderhoud en vervanging, wat zowel kostenbesparend als tijdbesparend is voor gebruikers. Bovendien is ProLan eenvoudig aan te brengen en vereist het minimale voorbereiding, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

ProLan blijft zich bewijzen als een innovatief en duurzaam product, geliefd in vele sectoren vanwege de natuurlijke, veilige en effectieve eigenschappen.

Wil je meer weten over ProLan, of ben je er nog niet helemaal uit welke ProLan nou geschikt is voor jou situatie? Neem dan gerust contact op met onze specialisten.

Prolan is gecertificeerd door