Ga naar de inhoud

Is ProLan beter dan WD40? Totaal anders maar wel met overeenkomsten

Het is belangrijk om op te merken dat de beoordeling van producten als “beter” subjectief kan zijn en afhankelijk is van de specifieke toepassing en context waarin ze worden gebruikt. Prolan Medium en WD-40 zijn beide smeermiddelen, maar ze hebben verschillende eigenschappen en toepassingen.

Prolan op basis van lanoline

Prolan Medium is een reinigingsmiddel en smeermiddel op basis van lanoline, een natuurlijk vet dat wordt gewonnen uit schapenwol. Het staat bekend om zijn uitstekende reinigende- en smerende eigenschappen en corrosiebescherming. Het kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het reinigen en smeren van machines, gereedschap, fietskettingen, scharnieren en nog veel meer. Prolan Medium staat ook bekend om zijn langdurige werking en milieuvriendelijkheid.

WD-40

Aan de andere kant is WD-40 een veelzijdig smeermiddel dat oorspronkelijk is ontwikkeld om water te verdrijven (vandaar de naam WD, die staat voor “Water Displacement”). Hoewel het handig is voor het smeren van kleine onderdelen en het verdrijven van vocht, werkt het misschien niet zo langdurig als Prolan Medium en biedt het mogelijk niet dezelfde mate van bescherming tegen corrosie. Chemische producten kunnen bij langdurig of overmatig gebruik milieuverontreiniging veroorzaken. Het is belangrijk om ze juist te gebruiken volgens de instructies op de verpakking en om te voorkomen dat ze in het milieu terechtkomen.

ProLan is 100% natuurzuiver

ProLan staat voor Professional Lanoline en heeft dus een professionele oorsprong en is heel breed toepasbaar. Zo zijn er diverse certificaten die de natuurlijke en zuivere eigenschappen bevestigen. ProLan is een blend bestaande uit lanoline (wolvet) en is aangevuld met natuurlijke grondstoffen. ProLan bevat geen hormonen, teflon, chloriden, metalen, nikkel, siliconen of andere schadelijke en of chemische stoffen. Het is 100% natuurzuiver. Door de vele duurzame toepassingen en de vele positieve ervaringen wordt ProLan ook in de horeca, tuinbouw, veeteelt, paardensport en duurzame huishoudens en industrieën gebruikt.

Ieder soort ProLan (het zijn er maar 5) wordt aangeduid met een cijfer. Hoe hoger dit getal hoe dikker het product. Om deze dikte te verkrijgen, heeft elk soort zijn eigen verhouding ProLan en natuurlijke ingrediënten. Prolan Medium heeft als aanduiding 170 en is de dunste variant. 

Milieuvriendelijke verpakkingen

Ook over de verpakkingen is bij ProLan nagedacht. We willen het milieu zo min mogelijk belasten en zelfs helpen. We gebruiken verpakkingen die ook herbruikbaar zijn en de ProLan spuitbussen zijn niet gevuld met drijfgas maar met samengeperste lucht. Dus ProLan producten zijn veilig te gebruiken in alle situaties en absoluut niet schadelijk voor mens, dier en het mileu.

Dus, terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan Prolan Medium vanwege zijn natuurlijke samenstelling, uitstekende reinigende en smerende eigenschappen en langdurige werking, kan WD-40 nog steeds geschikt zijn voor bepaalde toepassingen vanwege zijn veelzijdigheid en handige spuitapplicatie. Het komt echt neer op wat het beste past bij de specifieke behoeften en omstandigheden van de gebruiker.

Wil je het zelf testen of toepassen? Bestel Prolan online of via een van onze dealers. Neem gerust contact op bij vragen over de verschillende toepassingen.