Ga naar de inhoud

Natuurlijke schoonmaakmiddelen in uw keukenkastje

Ongemerkt koopt u meer huishoudelijke middelen dan u denkt. Een kalkreiniger, ontvetter, smeermiddel, rvs-reiniger en ga zo maar door. Met een beetje pech zijn het ook nog eens chemische producten waarvan u echt niet wilt dat uw kind of huisdier ze binnen krijgt. 

Wilt u liever natuurlijke middelen gebruiken, die allerlei producten die u nu in huis heeft kunnen vervangen? De producten van ProLan zijn echte alleskunners, volledig op basis van natuurlijke ingrediënten en met perslucht in plaats van drijfgas of met spuit om te nevelen. Dat ruimt niet alleen lekker op, het is ook beter voor uw gezondheid. 

Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn beter voor uw gezondheid

Staat u er wel eens bij stil hoeveel schoonmaakspullen in het keukenkastje niet al te best zijn voor u en uw gezin? 

Chemische producten kunnen giftig zijn als u ze regelmatig inademt of op de huid krijgt. Daarom hebben deze schoonmaakmiddelen veiligheidsbladen die aanraden goed te ventileren bij gebruik en contact met de huid en de ogen te vermijden. Dat is niet zomaar: mensen die regelmatig schoonmaken met reguliere middelen vertellen ons dat ze vaak geïrriteerde ogen en luchtwegen krijgen. Zoals interieurverzorgster Karin:

Ik gebruikte al die agressieve schoonmaakmiddelen en telkens weer dacht ik: ‘ik sta al die dampen in te ademen, dat is natuurlijk helemaal niet goed.’ Van sommige kreeg ik echt een druk op de borst of het sloeg op mijn ogen.

Kies voor een natuurlijke alleskunner bij de schoonmaak 

U kunt handschoenen dragen, goed luchten en erop letten dat u een chemisch schoonmaakproduct niet te veel inademt. Maar vindt u uw gezondheid belangrijk en wilt u giftige producten in huis vermijden? Kies dan voor schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis, zoals lanoline (wolvet).

Milieuvriendelijk schoonmaken 

Natuurlijke middelen zijn ook veiliger voor het drinkwater en bij voedselbereiding. Bij gebruik in de keuken of badkamer hoeft u zich geen zorgen te maken over verontreiniging. Zo hebben alle producten van ProLan een drinkwatercertificaat en een voedselveiligheidscertificaat (NSF ‘food approved’). Bovendien bevatten ze geen hormonen, teflon of silicone. U kunt er daarom op vertrouwen dat ze veilig zijn in gebruik, voor u en het milieu. 

Na gebruik eenvoudig weggooien of hervullen

Is uw sprayfles leeg? In tegenstelling tot chemische producten die bij het klein chemisch afval moeten, kunt u de fles van ProLan gewoon bij het restafval doen. 

Daarnaast is ProLan beschikbaar in een herbruikbare en hervulbare Alu Can van 0,4 liter. Door de meegeleverde spuit kunt u makkelijk doseren.

Schoonmaakmiddelen vrij van chemicaliën: veiliger voor kind en huisdier 

Veel mensen hebben een slot op het keukenkastje waar de schoonmaakmiddelen staan. Ook al zet u de reinigers nog zo goed weg, de vrees dat uw kind per ongeluk iets binnenkrijgt zit er altijd in. U kunt niet voorzichtig genoeg zijn, want een klein beetje schoonmaakmiddel kan al nare gevolgen hebben. Niet voor niets staat op veel schoonmaakproducten vermeld: ‘Buiten bereik van kinderen houden’. Ook kunnen u of uw huisgenoten een overgevoeligheid hebben voor bepaalde chemische ingrediënten. 

Schoon zonder zorgen 

Natuurlijk wilt u uw huis lekker schoon en fris houden. Maar dan liever met middelen die veilig zijn voor uzelf, uw gezin en huisdieren. Per jaar komen zo’n 2.000 kinderen in het ziekenhuis terecht vanwege vergiftiging (bron: Ouders van nu), onder meer door chemische schoonmaakmiddelen. Met klachten zoals moeite met ademhalen en slikken, blaren en pijn. 

Zoekt u een gezonder alternatief? ProLan-producten zijn biologisch en hebben natuurlijke ingrediënten, waaronder lanoline. Dit gezuiverde wolvet maakt de producten efficiënte alleskunners, waarmee u allerlei agressieve middelen in uw keukenkastje kunt vervangen. 

Slechts enkele schoonmaakmiddelen voor het hele huis

Er zijn veel chemische producten die u kunt vervangen door milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van ProLan. Van al deze producten heeft u voortaan geen aparte flessen en potten meer nodig met ProLan Medium in huis:

 • Kalkverwijderaar
 • Vlekverwijderaar
 • Vetreiniger
 • Rvs-reiniger
 • Koperreiniger 
 • Schoenpoetsmiddel / leerverzorger
 • Smeermiddel / kruipolie
 • Speelgoedreiniger
 • Reiniger voor keukenapparatuur en snijplanken
 • Reiniger voor ovens en magnetrons / glas / douchewanden
 • Reiniger en beschermer van hout en steensoorten

Dit is slechts een greep uit de vele toepassingen, want ProLan Medium is geschikt voor allerlei klussen in en om het huis. 

Extra verzorgende werking 

Wilt u naast de gewone schoonmaak een rvs-oppervlak extra goed reinigen en verzorgen, een oud houten kastje opknappen of de houten vloer behandelen? Dan is ProLan Heavy Enduro, dat naast lanoline ook bijenwas en honing bevat, de ultieme oplossing. Een kwartiertje laten inwerken en nawrijven met een zachte doek en uw hout of rvs is weer als nieuw.

Duurzaam schoonmaken

Een bijkomend belangrijk voordeel is dat ProLan sprays niet alleen uitstekend schoonmaken en verzorgen, maar ook vuil weren. Daarom heeft u veel langer plezier van uw werk. En laten we eerlijk zijn: niemand wil vaker schoonmaken dan nodig is.

Een opgeruimd keukenkastje met natuurlijke schoonmaakproducten

We zijn omringd door verontreinigingen en hebben helaas niet alles in de hand. Maar u kunt wel zelf bepalen of u een chemisch of milieuvriendelijk schoonmaakmiddel in huis haalt. ProLan is niet alleen veilig, het heeft ook een veelzijdige werking. Onze klanten noemen het wel eens een wondermiddel. En eerlijk gezegd: zelfs wij staan regelmatig te kijken van de vele toepassingen.

Wilt u overschakelen op een natuurlijk schoonmaakproduct en ProLan sprays zelf uitproberen? Neem een kijkje in onze webshop.